Pacsuli mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Pacsuli mint illatösszetevő

Amint beleszippant a pacsuliolajba, megérzi az erőteljes fás, földies aromáját. Lehet, hogy meglepőnek tartja, ám ez az illatösszetevő egy trópusi növény finoman lehulló leveleiből származik. Talán a legerőteljesebb növényi esszenciáról van szó, ezért rendkívül óvatosan kell vele bánni. Amennyiben a parfümőrök megfelelően kombinálják más összetevőkkel, az így létrejött illatalkotás igazi mestermű lehet.

A csodás és átkozott jelzőkkel illetett pacsuli

A pacsuli a mai világban egyike azoknak az összetevőknek, melyeket az ember vagy imád vagy utál. Aranykorát a 20. század 60-as éveiben elterjedt hippi korszakban élte. A hippik valósággal beleszerettek az indiai növénybe, ám nem szerencsés módon a pacsuli többnyire a nem túl jó minőségű szintetikus illatszerek része lett, ami nem volt kedvező az illatösszetevő jó hírére nézve. Sokan máig nem szívlelik.

Ha azonban eltekintünk ettől az időszaktól, kiderül, hogy a pacsuliolaj számos előnyt kínál. A parfümök, kozmetikumok, sőt az alternatív orvoslás terén is évszázadok óta alkalmazzák. A pacsuli jótékony hatásai között ismert a pszichikára gyakorolt nyugtató hatása, de ugyanennyire megfelelő afrodiziákumként is. Intenzív illatának köszönhetően nagyszerű és megbízható rovarriasztó is. A növény különleges tulajdonságait Tutanchamon is ismerhette, a régészeti feltárások során ugyanis 40 liter pacsuliolaj került elő a sírjából. Hogy ki hozta be Európába? Maga Bonaparte Napóleon, akinek a kifinomult illatok voltak a gyengéi.

Milyen illatuk van a pacsulit tartalmazó illatszereknek?

A közönséges pacsulilevélből nyert illatanyag különböző aromákat szabadít fel. A pacsulilevélből nyert olaj a borhoz hasonlóan érik. Minél idősebb, annál jobb. A friss olaj rendkívül aromás, erős, zöld illathatást szabadít fel, míg az érettebb pacsuliolajat a mélység és a gazdag aroma jellemzi. Van, aki az édeskés fás hatást furcsának tartja, valakit pedig lenyűgöz és mámorba ejt.

Csodásan meg tudja villantani az illatkompozíció egyéb összetevőit is. A pacsuli a ciprusos illatok alapkövének számít. Tökéletes összhangot alkot az orientális, fougere és púderes illatjegyekkel. A parfümőrök gyakorta kombinálják vetiverrel, szantálfával, cédrusfával, levendulával, rózsával, bergamottal és más illatösszetevőkkel. Válogasson a legjobb illatszerek közül, melyek pacsulit tartalmaznak!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest