Az illatokról

Mi a különbség a parfüm, az Eau De Parfum, az Eau De Toilette és az Eau De Cologne között?

A parfüm 15-30% illatos parfümkompozíció, az Eau de Parfum 8-15% illatos parfümkompozíció, az Eau de Toilette 4-8% illatos parfümkompozíció sűrített alkoholban. Az Eau de cologne 3-5% illatos parfümkompozíció 70%-os alkoholban (70% etanolt tartalmaz).

Bővebben itt

Hogyan válasszunk megfelelő parfümöt vagy hasonló terméket?

Mindenekelőtt saját ízlésünknek megfelelően. Soha ne válasszunk illatot már meglévő, és feltehetően még hosszabb ideig levegőn hagyott „minta”, pl. a vattakorongra vagy a dezodor tetejébe fújt illat alapján. Az effajta „minta” nem felel meg az üvegbe zárt illatoknak.

Igaz, hogy ugyanaz a parfüm különböző embereken teljesen más illatot áraszt?

Igen, igaz. Minden embernek saját meghatározott illata van. Ez függ a bőrünk jellemzőitől, a táplálkozási és hétköznapi szokásainktól. Ugyanaz az illat lehet nagyon kellemes az egyik emberen, a másik ember bőrén pedig már másképp hathat.

Megváltozik a parfüm illata, ha a használója pikáns, fűszeres ételt fogyaszt?

A parfüm illata nem változik, ami változik, az a bőr illata, ez pedig az elfogyasztott ételt követő bőrsejtekben végbemenő anyagcsere-folyamatoknak tudható be. Ez a változás okozza, hogy összességében az illat másként hat, mint a parfüm maga.

Befolyásolhatja a parfüm a hangulatunkat?

Igen, nagyon. Az illat közvetlenül a mentális egyensúlyunkra hat. Egy kellemes illat nagyon gyorsan javíthatja a hangulatot, viszont ennek az ellenkezője is igaz, miszerint egy erős, nagyon intenzív illat nyugtalanító hatással lehet ránk, és akár nehézségeket is okozhat.

Vannak erotikus parfümök?

Alapvetően a szó szoros értelmében, afrodiziákumként nem, viszont egy kellemes illat a kiszemeltünkön mégiscsak izgatóan hathat az érzékeinkre, viszont minél frissebb vagy gyümölcsösebb egy illat, annál kevésbé van ún. izgató hatása.

Vannak parfümhasználati szabályok?

Igen. A parfüm illata soha ne legyen gyötrelmes a környezetünk számára. Itt még inkább érvényes a szabály, hogy „a kevesebb néha több”. Napközben ajánlatosabb a könnyebb Eau De Toilet vagy Eau De Cologne illatok használata. Valódi parfümöt csupán különleges alkalmakkor használjunk. Javasolt évszak szerint is illatot választani. A meleg nyári napokon ideálisak a friss, virágos illatok és azok számos variációi. A hidegebb évszakokban inkább a balzsamos, orientális illatok domináljanak. Ez természetesen nincs kőbe vésve. Minden hölgy illatválasztéka a saját egyedi ízlésének és életstílusának tükre.

Miért ne használjunk egyszerre több illatot?

Minden parfüm egy harmonikus egészet képez. Ha keverjük egy másik, teljesen más illattal, diszharmónia jöhet létre az illatok közt, ami kellemetlen érzést ébreszthet bennünk.

Hol és hogyan használjuk a parfümöt?

Ez elsősorban koncentráció kérdése. A töményebb illatszerekből elég csupán egy picit a fül mögé tenni. Az illatszereket leginkább a vérrel legjobban ellátott bőrfelületekre érdemes tenni, pl. a könyökhajlatba, térdhajlatba, tehát azokra a helyekre, ahol a bőr a legmelegebb, és ahol az illat teljesen kibontakozhat. Ugyanakkor tehetjük hajunkra, illetve közvetlenül a fejbőrre is. Kimondottan jó illathordozók a természetes anyagokból és bőrből készült ruhák, ugyanakkor nem ajánljuk használatukat fehér, illetve világos ruhára, és főleg nem természetes selyemre.

Mennyi ideig használható egy parfüm, hogyan ismerhető fel, hogy már nem megfelelő?

Ha a már használt parfüm nincs közvetlen napfénynek és több mint 20°C hőmérsékletnek kitéve, több mint egy fél évig is használható. Az a parfüm, amelynek megváltozott a színe, többnyire sötétebbre, és a kupaknál kristályos gyűrű alakul ki, általában már régi. A parfüm savanykás illata is azt jelzi, hogy a parfüm vagy hasonló termék szavatossági ideje lejárt.

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest