Levendula mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Levendula mint illatösszetevő

Olyan illatra vágyik, amely nyugtató hatással van az elméjére, javítja a kedélyét és még a minőségi alvásról is gondoskodik? Ez esetben a levendulát tartalmazó illatszereket ajánljuk. Míg a múltban a levendula a férfi kölnik tipikus összetevője volt, manapság egyre gyakoribb az uniszex, de a női illatkompozíciókban is. Szippantson bele a levendula erőteljes illatába, és érezze magát a napfényes Provence levendulamezőin, ahol a lila virág termesztésének központját találja. A levendulát tartalmazó illatszerek tökéletes választásnak bizonyulnak a meleg napokon, estéken, amikor az erőteljes aromájáról ismert összetevő még inkább kifejti a hatását, azonban más évszakokban is határozottan jól szolgál.

Kék arany Franciaországból

Lenne egy kérdésünk: Mi jut eszébe, ha meghallja a levendula szót? Nagy valószínűséggel a francia Provence lesz az, a kék arany termesztésének nélkülözhetetlen területe. A levendula már az antik korban rendkívül gyakori felhasználásnak örvendett. Ismerték már az ókori görögök, rómaiak, akik fürdővízbe tették, illetve az egyiptomiak, akik a halottak tiszteletére folytatott szertartásaikon alkalmazták. A középkorban sem feledkeztek meg a kis lila virágról, ugyanis a ruháikat, otthonukat illatosították vele. 

A hagyományos parfümkészítésben a levendula nagyon gyorsan megtalálta a helyét. Számos illatszer és kozmetikum összetevője lett. Antibakteriális hatásának köszönhetően pedig segít a pattanások legyőzésében, illetve nyugtatóan hat az irritált bőrre. A levendula népszerű a szappangyártásban, gyertyaelőállításban, sőt a tisztítószerek gyakori összetevőjeként is ismert. Az aroma azonban esetükben eltérhet a valódi levendulaolajétól.

Milyen illatuk van a levendulát tartalmazó illatszereknek?

A levendula tipikusan intenzív, aromás, tiszta illat, és jellemzően zöld, friss, fűszeres, édesgyökeret idéző altónusokkal jelenik meg. Képes erős és karizmatikus illathatást kifejteni. A virágillatok családjába sorolható ugyan, ám a kategória többi összetevőjétől jelentősen eltér. 

Intenzív aromája ellenére a levendula remekül kombinálható más illatösszetevőkkel. Az egyik kedvenc társa az erőteljes levendulát lágyító és édeskéssé varázsoló vanília. A levendula nagyon jó párt alkot a citrusfélékkel, például a citrommal vagy a bergamottal. A parfümőrök tubarózsával, jázminnal, nerolival, narancsfavirággal és más virágos tónusokkal is szívesen keverik. Továbbá fás, de zöld aromás illatjegyekkel is előfordul, mint például zsályával, rozmaringgal és borókával vagy pacsulival. 

Válasszon Ön is egy levendulát tartalmazó illatszert, amely simogatóan hat a lelkére! Az is lehet, hogy éppen itt nálunk találja meg az új mindennapi kedvencét.

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest