Black Friday

Hihetetlen Black Friday akciókkal készültünk! Minimálisra csökkentettük a kedvelt parfümök és kozmetikumok árát, és testre szabott ajánlatokkal lepjük meg Önt. Ajándékozza meg magát egy régen kiszemelt parfümmel vagy szépségápolási termékkel nagyszerű áron, vagy kezdje nálunk a karácsonyi ajándékok beszerzését. Látogasson el a Parfimo.hu parfümériába az évnek azon a napján, amelyik csak a vásárlásról szól.

Mikor van a Black Friday 2021-ben?

A Black Friday időpontja 2021. november 26. Ez a dátum évente változik, hagyományosan az Amerikában ünnepelt hálaadást követő péntekre esik. A Black Friday napra általában november 23. és 29. között kerül sor.

Mit is jelent a Black Friday?

A Black Friday vagy fekete péntek évente sorra kerülő vásárlási lehetőség az Amerikai Egyesült Államokban, amely az évek során más országokba, köztük Magyarországra is eljutotott. Az amerikaiak úgy tartják, a karácsonyi ajándékvásárlás ekkor veszi kezdetét, és tétovázás nélkül képesek órákon át sorban állni, hogy lecsapjanak a régen kiszemelt zsákmányra. A Black Friday ugyanis a hatalmas kiárusítások, szuper kedvezmények, és rendszerint az év legforgalmasabb napja. Nincs meghatározva az időpontja, de mindig a hálaadást követő pénteken kerül rá sor, ez pedig idén november 26-ára esik.

A fekete péntek története

Az Amerikai Egyesült Államokban a hálaadást követő napot már a múlt század felétől a karácsonyi bevásárlás kezdetének tartották, viszont a Black Friday (fekete péntek) elnevezés széles körben csak 30 évvel később terjedt el. A „fekete” jelző mindig is negatív jelentéssel bírt, és a balszerencse legkülönbözőbb típusaihoz fűződött. A fekete pénteket az arany 19. századi jelentős értékcsökkenésével kapcsolatban ismerhettük meg, de az 1929-es New York-i tőzsdeösszeomláshoz is köthető. A hálaadást követő nap a philadelphiai rendőrséghez vezethető vissza, ugyanis ezzel a nagyon enyhe kifejezéssel illették azt a közlekedési káoszt, amely a vásárlásról szóló napon az áruházak körül uralkodott.

Ahogy a kifejezés elterjedt, megjelent egy másik, kereskedelmi értelmezése, vannak ugyanis olyan kereskedők, akik egész évben veszteségesek, és csak a Black Friday elérkeztével generálnak hasznot. Így lesz az addig piros számokból fekete.

Black Friday Magyarországon

Országunkba a Black Friday csak sok évvel később jutott el, amikor is az Apple nagymértékű árengedményekkel rukkolt elő 2011-ben. A Black Friday pedig fokozatosan az árengedmények szinonimája lett. Vannak, akik az egész év folyamán fekete pénteket, hétvégét, hetet vagy hónapot hirdetnek, és közöttük az igazi valahogy elvész.

A Parfimo.hu az év folyamán elérhető akciókon kívül csak egy, az igazi és fantasztikus Black Friday akcióval készül Önnek. Ezen a napon lélegzetelállító árakkal várjuk vásárlóinkat. Ne hagyja ki a Parfimo.hu Black Friday akcióját!

Még november vége előtt látogasson el hozzánk, és gyönyörködjön a nagyszerű árakban, amelyeket az aktuális Sztárok a kirakatban ajánlatunkban talál, vagy tekintse meg a többi akciós parfümöt és kozmetikumot.

Szállítás:
Fizetés: