Tubarózsa mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Tubarózsa mint illatösszetevő

Az illatos fehér virágszirmok világát a jázminon, narancsfavirágon, frangipánin kívül a tubarózsa is képviseli. Az illata a flórabirodalom legintenzívebb aromái között szerepel. Hihetetlen ereje révén egyesek imádják, mások elutasítják. Egy időben ráadásul a bűn illatának is nevezték, mégpedig azért, mert állítólag illetlen gondolatokat ébreszt abban, aki beleszippant. Az igazság azonban az, hogy a tubarózsa egyedülállóan komplex illatot áraszt, ami sokkal inkább csodálatraméltó, mint megvetendő. Amint érezhető az illata, olyan, mintha egy különféle virágokból álló csokor jelenne meg. A tubarózsát tartalmazó illatszerek egyszerűen elragadóak. 

A tubarózsa az idő során

Vajon honnan származik a tubarózsa? Maga a növény Közép-Amerikából származik, ahol az aztékok sokat használták. Az idős azték gyógyítók rövid idő alatt felismerték a gyulladásgátló hatását, és a tubarózsát fájdalomcsillapításra kezdték használni. Aromája végett pedig csokoládéba keverték. Indiában a tubarózsa évszázadok óta afrodiziákumként van jelen. Talán éppen ezért díszíti az ifjú házasok hálószobáját a nászéjszakán. 

Amint eljutott Európába, a Napkirály azonnal megkedvelte, így XIV. Lajos uralkodása alatt Versailles minden sarkából tubarózsa illata áradt. Az ezt követő szigorú viktoriánus korban a fiatal lányoknak és hölgyeknek nem ajánlották, hogy elhagyják otthonukat a tubarózsa virágzása idején. Az illata ugyanis erkölcstelen gondolatokra (és tettekre) sarkallhatta őket. Ma a tubarózsa varázsát gyakorta alkalmazzák az aromaterápiában. Az erős virágillat segít, ha alvászavarról, szorongásról vagy depresszióról van szó. A tubarózsa hozzájárul az intuíció kibontakozásához is.

Vajon milyen illata van a tubarózsának az illatszerekben?

Talán nem meglepő állítás, hogy a tubarózsának virágillata van. Ez várható volt. Ami viszont meglepetésként hathat, az az adott aroma intenzitása és sokszínűsége. A kissé gardéniát idéző egzotikus illat számos altónust hordoz, így szinte minden szippantás újat hoz. Lehet édes, krémes, mézes, mandulás, bársonyos, gyümölcsös, zöld jellegű. Nőies és elegáns. Elbűvölő, csábító, narkotikus. Ilyen a tubarózsa.

Manapság a tubarózsa leginkább szintetikus formában van jelen az illatszerekben. A valódi tubarózsaolaj rendkívül magas árán kívül az a tény is mellette szól, hogy a parfümőrök igényeiknek megfelelően keverhetik meg. De vajon a tubarózsa milyen összetevőkkel kombinálható a leginkább? Például olyan hű társakkal, mint a jázmin és a narancsfavirág. Ezenkívül fantasztikus illathatást hoz létre őszibarackkal, mandarinnal, kókusszal, vaníliával, ámbrával, vetiverrel. Fedezze fel a tubarózsa varázsát a különböző illatszerekben!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest