Vanília mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Vanília mint illatösszetevő

A vanília senki számára nem ismeretlen fogalom, hiszen mondhatjuk, hogy mindenki találkozott vele még gyermekkorában. Ki ne ismerné a hókifli illatát, ki ne kóstolta volna a vaníliás fagyit? Amilyen könnyen megtalálta a vanília a helyét a konyhában, olyan gyorsan terjedt el a parfümök világában. Valójában a sztárösszetevők egyikeként ismert. Nézzük hát meg közelebbről a vaníliát tartalmazó illatszereket!

Mindenki vaníliát akar

A vaníliarúd az orchideák egy fajtája, amely Mexikóban terem. Az őslakosok pedig évszázadok óta jól ismerik. Azt mondják, a maják és az aztékok vaníliával ízesítették a kedvenc kakaóitaljaikat. Európában sokkal később jelent meg, csak a 17. században hozták be, és a francia királyi udvarban vált népszerűvé, majd hirtelen mindenkinek kellett, mindenki meg akarta ismerni az ízét és édeskés illatát. 

A korabeli gyógyítók vaníliával gyógyítottak különböző betegségeket és testi, lelki problémákra is alkalmazták. Bevált a fáradtság, hisztéria és depresszió ellen, ízfokozónak is bizonyult, nem utolsósorban pedig erős afrodiziákumként jelent meg. Erre pedig számos parfümőr is felfigyelt, akárcsak a hagyományos orientális illatok gyártói, illetve a modernkori márkaóriások, mint a Guerlain vagy a Thierry Mugler. Ma a vanília a legnépszrűbb, legkönnyebben felismerhetőbb, ugyanakkor a legdrágább összetevők egyikeként van jelen.

Vajon milyen illatuk van a vaníliát tartalmazó illatszereknek?

Tekintettel arra, hogy az árak az egekben járnak, a természetes vaníliakivonat helyett a parfümőrök gyakran választják a szintetikusan előállítottat. Ez leginkább a vanilin, amely kellemesen édes és gazdag meleg aromája van, ráadásul valódi vaníliára emlékeztet. Valódi vanília azonban csak a legmagasabb luxuskategória illatszereiben található, az aromája pedig valamivel sötétebb és földiesebb a szintetikusnál. Hogy mik a vaníliaillat jellemzői? Nagyon finom, kellemes, nyugtató hatású, érzéki és csábító.

A parfümőrök imádják a vanília sokoldalúságát, és hogy kiválóan társítható női és férfi illatok összetevőivel. Leggyakrabban ínyenc, édesség és édesgyökér aromáival ötvözik. Tökéletes harmóniát alkot virágos és gyümölcsös tónusokkal, a kényeztető vaníliás akkordok pedig meleg fás tónusokkal keverve születnek meg. Engedje, hogy magával ragadja Önt is a vanília édes mámora!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest