Szűrők beállítása

Tonkabab mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Tonkabab mint illatösszetevő

Ön is felteszi a kérdést, hogy ugyan milyen illattal lephetne meg a bab? Ha azonban tonkababról esik szó, varázslatos, enyhén függőséget okozó aromára készüljön, amely pörkölt mandula, cseresznye, vanília és napon szárított fű aromakeverékét idézi. A tonkabab csodás illata és kifinomult ízvilága ezt az összetevőt a világ egyik legkeresetteb alapanyagává teszi a hagyományos parfümkészítés, de a modern gasztronómia területéről. Bemutatjuk a tonkababot tartalmazó illatszereket.

Varázserejű bab

Minden varázslat a dél-amerikai tonkababfában lakozik. Az őslakosok évszázadokon keresztül nem csupán jó minőségű fáját használták, hanem a magokban rejlő gazdag egzotikus aromát és édes ízt is felismerték benne. Tulajdonképpen így vált ismertté a tonkabab. Hazájában, Venezuelában varázserőt tulajdonítanak neki. Régi korokban pedig fizetőeszközként is használták. A helyi gyógyítók köhögésre, bélproblémákra és asztmára is adták, ezenkívül pedig úgy hitték, immunerősítő hatása van és kedvezően hat a pszichikára. Egyes kultúrákban a magvait afrodiziákumként tartják számon. Az emberek pedig mindmáig úgy vélik, a tonkabab pénzt vonz be és bátrabbá tesz.

A zúzott magokat kis zacskókba töltötték, és a ruhásszekrénybe helyezték, de dohánytermékekben és cigarettákban is alkalmazzák. A dél-amerikai konyha viszonylag gyorsan ismertté vált az európai szakácsok körében is. Németországban karácsonyi süteményekbe teszik, Franciaországban nyalánkságokba kerül, mint sütemények, puding vagy fagylalt. A tonkabab mint illatösszetevő csak a 20. század elején jelent meg, és vele kapcsolatban az első illatmárkák között a Guerlain említhető. A tonkababot tartalmazó illatszerek népszerűsége pedig azóta is csak nő.

Vajon milyen illatuk van a tonkababot tartalmazó illatszereknek?

Ha beleszippant a tonkababba, az aromája talán leginkább vaníliát idéz. A tonkabab azonban valamivel komplexebb, egzotikusabb és gazdagabb illatvilágot képvisel számos altónussal. A vanília mellett ínyenc tónusokat is felszabadít, mint a mandula, a karamell, a pisztácia vagy a praliné. Velük együtt megjelenik a fahéj és a szegfűszeg, az édes cseresznye és természetesen a széna. 

A tonkabab az illatszerekbe leggyakrabban a szívjegybe vagy az alaprétegbe kerül. Képes elmélyíteni és hangsúlyozni a vaníliatónust, enyhíteni a jellegzetes ámbraillatot és ínyenc, fougere, fás, ráadásul friss és virágos jellegű illatszerekben is előfordul. Szinte minden összetevővel jól működik. Válasszon egy elbűvölő tonkababot tartalmazó illatszert Ön is!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest