Szantálfa mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Szantálfa mint illatösszetevő

Évek óta édeskés virágos vagy vaníliás illatszert használ? Ön szerint is itt az idő valami szofisztikáltabbra váltani? Ez esetben a közkedvelt szantálfát tartalmazó illatkompozíciók remek választásnak bizonyulnak. A szantálfa örökzöld illatösszetevő a parfümök világában, amely számos népszerű illatban megtalálható. Amennyiben szantálfa uralta illatszert választ, olyan dicséretekre számíthat, mint az „Igazán nagyon jó az illatod!”

Főszerepben a szantálfa

A szantálfa és a hatásai évezredek óta ismertek. Az összetevő hazájában, az ókori Indiában a szentélyekben máig szent fának számít. A szantálfa arra hivatott, hogy közelebb hozza egymáshoz a híveket, valamint fontos szerepet töltött be más vallásokban is, mint pl. az iszlám és a buddhizmus. Az ókori egyiptomiak behozatták a szantálfát, és az orvoslásban alkalmazták balzsamozáshoz. A hagyományos indiai és kínai medicinában is szilárd helyet foglal el.

Manapság az aromaterápiában van nagy szerepe stresszt, szorongást, idegességet és depressziót enyhítő hatásának köszönhetően. A szantálfa nyugtató hatása képes rövid időn belül érvényesülni. Nem utolsósorban pedig a fás tónusokat a parfümőrök is hosszú évek óta alkalmazzák illatalkotásaikban, amelyek sok esetben legendásak. Elengedhetetlen szerepe van a hagyományos arab parfümökben, melyeket manapság niche vagy dizájner parfümökként ismerünk. 

Vajon milyen illatuk van a szantálfát tartalmazó illatszereknek

A leggyakrabban az alaprétegben található illatösszetevő kellemes orientális fás aromát szabadít fel. Más fás tónusoktól eltérően a szantálfa nem csípős, nem is füstös. Inkább egzotikusnak, édeskésen melegnek és vajasnak, enyhén pézsmás lezárásúnak titulálható. Sokáig érezhető az illata, más összetevőket is kiemel, elegáns mélységet, krémességet kölcsönözve nekik.  

Vajon milyen más tónusok szerepelnek a szantálfát tartalmazó illatkompozíciókban? Sok van belőlük. Ez az összetevő szinte minden egyéb aromával jól működik. Illik a citrusfélékhez és a legkülönbözőbb virágos illatjegyekhez is, mint a levendula, a jázmin, a nőszirom, a rózsa vagy a muskátli. Gyakran érezhető ámbrát, tömjént, pacsulit, cédrusfát vagy fűszeres, mondjuk szegfűszeget és fekete borsot tartalmazó akkordok társaságában. Tekintse meg a kínálatunkat, és találja meg az Ön számára ideális illatkombinációt! Ez volna a szantálfa mint illatösszetevő bemutatása.

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest