Rózsa mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Rózsa mint illatösszetevő

Vajon melyik virágra esne a választás, ha a virágbirodalomnak uralkodója lenne? Minden bizonnyal egyöntetű választ adnánk: minden virágok királynője a rózsa. A legismertebb virág, a legromantikusabb szimbólum, a híres parfümőrök által használt legnépszerűbb illatösszetevő. A rózsa az a virág, amelyről végtelen szuperlatívuszokban beszélnek. Vonzó illata allítólag a világ modern női illatszereinek a 3/4-ében megtalálható, és minden tizedik érfi illatkompozícióban fellelhető. Vajon miért olyan faszcináló a rózsa?

A rózsa mint a művészek megihletője

Az emberiség évezredek óta ismeri a rózsa mámorító illtát, és már több mint 3000 éve képezi kozmetikumok és illatszerek összetételének a részét. A rózsás illóolaj a legnépszerűbbek egyike az aromaterápiában. Nyugtatja a testet és az elmét és remekül bevált az érett bőr ápolásában. A piros és a rózsaszín rózsaszirmok szinte nélkülözhetetlenek, ha ifjú házasokról és a nászéjszakájukról van szó... A rózsa ezenkívül évszázadok óta kerül szerelmi bájitalokba, az amerikai indiánok pedig különböző megbetegedéseket gyógyítottak vele, mint pl. a megfázás vagy a nátha. 

A bájos rózsa számos művészt is megihletett, akár írókról, akár festőkről vagy zenészekről van szó. Az ókori szentélyek falain is megjelentek Krétán, de az egyiptomi fáraók sírjaiban is, valamint a kínai filozófus, Konfuciusz műveiben is. Kleopátra pedig a rózsáknak köszönhetően csábította el Marcus Antoniust. Rózsát említő hasonló szerelmi történeteknek pedig a sokasága ismert.

Vajon milyen az illatuk a rózsát tartalmazó illatszereknek?

Mire gondol, ha meghallja a rózsaillat szót? Olyan kifejezések jutnak róla eszébe, mint az elegáns, a nőies, a púderes vagy a romantikus? A rózsát ugyanis hosszú évek óta ezek és hasonló jelzők kísérik. A rózsaillat azonban ettől még sokoldalúbb. Ahogy számos különböző rózsatípus, úgy többféle illatvariáció is köthető ehhez a virághioz. Természetesen virágos, lágy, finom, ám egyes típusok friss és citrusos altónusokat is mutatnak. Mások pedig fás és fűszeres kicsengésükkel okoznak meglepetést, de a gyümölcsös, ámbrás és édes aromák sem ritkák a kíséretében. 

A rózsa komplex illata önmagában is illatszerként jelenik meg, valójában nem is szükséges semmit hozzáadni. Tökéletesen kitűnik más virágos tónusok, de fás és szikrázó citrusos illatjegyek társaságában is. A rózsa leggyakrabban az illat szívjegyében érezhető, és annak ellenére, hogy hagyományosan női illatkompozíciók részeként ismert, férfi illatszerek büszke összetevőjeként is megtalálható. Ismerkedjen meg a legfinomabb rózsás illatszerekkel!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest