Neroli mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Neroli mint illatösszetevő

Olyan illatot keres, amely azonnal felragyogtatja a napját és optimizmussal tölti tele? Ez esetben válaszza a nerolit tartalmazó illatszereket! Az elbűvölő neroliolaj aromája gondolatban egy forró nyári nap végén az áttetsző kristálytiszta tóban megmártózva frissít fel. A neroli az illatszerekben használt legnépszerűbb illóolajok egyike. Jellegét tekintve könnyed, friss és játékos. Élvezze a neroli illatszerek egyedülálló illatát Ön is!

A népszerű neroliolaj

A neroli a keserű narancsfa virágából nyert olaj. Az örökzöld fa valószínűleg Délkelet-Ázsiából származik, ahonnan arab kereskedők hozták be Európába. A 17. században Anna Marie Orsini olasz hercegnő Neroliból megkedvelte, és néhány cseppet tett a fürdővizébe, de a kesztyűjét és más ruhaneműit is gyakran illatosította vele. A legenda szerint az ő tiszteletére kapta az összetevő a neroli nevet.

A neroliolaj nagyon gyorsan elterjedt a parfümök, a kozmetikumok és az aromaterápia világában. Már az ókori Egyiptomban is a különböző szertartások részévé vált, és mindmáig a testre és az elmére gyakorolt jótékony hatást tulajdonítanak neki. Jó hatással van a depresszióra, lelekesítő és pozitív hatással van a gondolatokra és serkenti a művészi kreativitást. A narancsfavirág gyakran kerül a menyasszonyi csokorba vagy frizurába. Illata ugyanis nyugtató hatással van az idegekre, ráadásul a ez a virág tisztaságot, szemérmességet és örök szerelmet jelképez. Vannak olyan feltevések, melyek szerint a neroliolaj a Coca-Cola titkos összetevői között szerepel.

Vajon milyen illatuk van a nerolit tartalmazó illatszereknek?

Képzeljen el egy virágos-citrusos, friss és zöld, enyhén kesernyés, ugyanakkor kissé mézes beütésű illatot! Nos, ilyen a neroliolaj. Az azonos növényből, ám más módszerrel nyert, szintén nagy népszerűségnek örvendő narancsfavirággal szemben a neroli könnyebb és frissebb. Tisztaságot, légiességet, vizes altónusokat képvisel.

Akárcsak a citrusos illatok nagy többsége, a neroli is viszonylag gyorsan elillan, ezért a parfümőrök gyakorta társítják tartósabb összetevőkkel. Melyekkel is alkot kiváló aromegyüttest a neroli? Illik a szikrázó citrusillatokhoz, a különböző virágaromákhoz, a cédrusfához, a vaníliához, a benzoe gyantához, a pézsmához és a tömjénhez. Az illatszerekben gyakran jelenik meg a neroli a fejjegyben és a szívjegyben, valamint a női és a férfi illatszerekben. A neroli illatok bármikor képesek feldobni a napot!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest