Nőszirom mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Nőszirom mint illatösszetevő

Szereti a nőszirom aromáját az illatszerekben? Ez esetben jó, ha tisztában van vele, hogy a világ egyik legdrágább illatösszetevője tetszett meg Önnek. A nőszirom írisz vagy orris néven is előfordul, és évszázadok óta időtálló illatával hódít. Női és férfi illatszerekben is megtalálható. Képes új, luxusszintre emelni az illatkompozíciókat, valamint könnyen felismerhető pazar jelleget kölcsönözni nekik.

A nőszirom egy fenséges virág, amely a viárgoskertek tekintetet vonzó darabja. A három nagy szirma a hit, a bölcsesség és a becsületesség jelképe. A nőszirmot tartalmazó illatszerekbe kizárólag az Iris pallida típus kivonata kerül. Ami pedig megmosolyogtató, hogy az írisznek éppen ez a fajtája egyáltalán nem illatos. Talán sejti is, hogy a parfümőröket valójában a nőszirom föld alatt növő része érdekli..

A nőszirom és gazdag hagyománya

A nősziromtól már az ókori egyiptomiak is sokat reméltek. Szirmaival gyakran díszítettek különböző tárgyakat, és még a Szfinxbe is véstek íriszt. Még a francia királyok címerében is megtalálható a „fleur de lys“, ami régi szimbólumnak számít. Sokan azt mondanák, hogy liliom, de aprólékosabban szemügyre véve kiderül, hogy a francia királyok címerében egy gyönyörű nőszirom díszeleg.

Az írisz régi idők óta köthető az olasz Firenzéhez is. A város szimbóluma, az őrölt nősziromgyökér pedig a legkülönbözőbb felhasználási módoknak örvendett, mint pl. a ruha illatosítása vagy a parókák felfrissítése. Korábban volt egy olyan hiedelem, hogy nősziromport kell szórni a kiszemelt személy ruhájára, és azzal elnyerhető a szerelme. Az írisz a bájitalok bevált összetevőjeként volt jelent, illata pedig segített megteremteni a jósláshoz, hipnózishoz, álomfejtéshez szükséges légkört. 

Milyen illatuk van a nőszirmot tartalmazó illatszereknek?

A nőszirom gyökeréből nyert aroma földies és fás jellegű enyhe virágos, púderes, hűsítő zöld beütéssel. Akárcsak minden mítosz és legenda, ami az íriszt övezi, az aromája is takar némi ellentmondást. Egyrészt nőies és szenvedélyes, másrészt férfias és kicsattanó erő jellemzi. Száraz, ugyanakkor friss, púderes, ám zöld, földies, de tiszta. Rendkívül elegáns, jellemzően arisztokratikus hatást kelt. Ne hagyja, hogy eltántorítsák a rosszalló megjegyzések, miszerint a nőszirom illata főtt sárgarépára vagy nedves cementre hasonlít. A nőszirmot tartalmazó illatszerek ennél sokkal többre képesek: női testre emlékeztet tusolás után, de idézhet városban tett sétát is nyári vihar után. Válassza ki az Önnek megfelelő íriszes illatot, és tapasztalja meg a varázsát!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest