Magnólia mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Magnólia mint illatösszetevő

Hunyja le a szemét, és képzelje el azt a lenyűgöző látványt, amit a virágzó magnóliafák látványa nyújt! A tavasszal rózsaszínben pompázó fa meleg nyári napot idéz elő, csodás virágai pedig a világ egyre több városát díszítik. A magnólia azonban nemcsak szép, hanem a virágai csodálatos illatvarázzsal is büszkélkednek, mely azonnal jobb kedvre derít. Az utóbbi években éppen az összetéveszthetetlen aromájának köszönhetően váltak a magnóliaillatszerek népszerűvé.

A csodás magnólia gazdag története

Lehet, hogy már hallotta, hogy a magnólia a legősibb növények közé tartozik. Egyes megkövesedett maradványokból pedig arra lehet következtetni, hogy már 20 millió évvel ezelőtt megjelent, más források szerint pedig a virágzó magnóliát egyes dinoszauruszok is megcsodálhatták. Most azonban utazzunk kevésbé távoli időkbe. Az Ázsiából és Amerikából származó előkelő fák a kínai és a japán kultúra nagyon fontos részét képezik. Többek között a tisztaságot, békét, gyengédséget és fennköltséget képviselik. 

Frissítő, ugyanakkor pihentető illatával a magnólia népszerű az aromaterápiában is. Nyugtató hatása van és az illata gyakran érezhető kínai és egyéb szépségszalonokban világszerte. A magnóliából nyert illóolaj nagy arányban tartalmaz linaloolt, ami egy nyugtató hatású anyag és gyakran használják szorongás, stressz, álmatlanság, légzési problémák, izomfeszültség, illetve irritált bőr esetén is. A végére pedig a legjobb: a magnólia évszázadok óta neves parfümőrök kedvencei között foglal helyet.

Vajon milyen ilatuk van a magnóliát tartalmazó illatszereknek?

A magnólia virágos aromája egy szippantásra bekebelez. Krémesen édes, ugyanakkor frissítő citrusos kicsengése van. Egyesek pezsgőhöz, mások frissen szedett virágokból álló csokorhoz hasonlítják. A magnóliát tartalmazó illatszerek igazán elbűvölőek és nőiesek.

A magnólia számos más összetevővel társítható. A parfümőrök gyakran kombinálják például citrommal vagy bergamottal a citrusos altónusok hangsúlyozására. Népszerű a magnólia különböző más virágokkal is keverve, mint a jázmin, de közkedvelt kombinációt alkot ylang-ylanggal vagy nerolival, kiválóan fejti ki a hatását levendula mellett, a fűszeresebb aromák közül pedig például a korianderrel tud remekül kibontakozni. A magnólia azonban elég erőteljes ahhoz, hogy önmagában is megállja a helyét, és végeredményben nagyszerű illatalkotások születnek vele. Válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest