Szűrők beállítása
Nem
Márka Kategória
Ár
-

Frézia mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Frézia mint illatösszetevő

Egy parfümöket érintő összeesküvés-elmélet szerint a frézia aromája szinte minden illatszerben megtalálható. Lehet, hogy valóban egy titkos összetevőről van szó, amellyel az illatmesterek gazdagabbá teszik az alkotásaikat. A frézia illata tökéletes harmóniát képez, és szinte minden összetevőhöz illik. A frézia bájos virágai gyakran fordulnak elő esküvői csokrokban, ami nem meglepő, hiszen az ártatlanság, remény és hit szimbólumaként jelennek meg. Ha hasonló érzéseket kiváltó illatra vágyik, egyértelműen fréziát tartalmazó illatot kell választania.

A frézia mint jelkép

A frézia Afrikából került Európába valamikor a 18. században, amikor elbűvölte a francia és az olasz királyi udvarokat, és a királyi paloták kertjeiben díszelgett. A virágszimbólumokról híres viktoriánus korban a frézia a barátság erős szimbóluma volt. Ezért a korabeli nők gyakran felfigyeltek a jelekre, ha virágot kaptak a kedvesüktől, például, hogy inkább csak barátkozni szeretnének... Nehéz megmondani, hogy az ifjak is így gondolkodtak-e, vagy éppen csak örömet akartak szerezni az adott hölgynek.

Az illatszerekben a frézia elég későn jelent meg, csak a 20. század vége felé. A fréziát tartalmazó illatkompozíciók hatalmas sikereket arattak, de ahogy az lenni szokott, ez a sikerfelhő fokozatosan eloszlott. Néhány évvel később a frézia már egyenesen korszerűtlennek hatott illatszerbe komponálva. A parfümőrök azonban innovatív formáját mutatták be, ami manapság is számos modern illatkeverékben megtalálható.

Vajon milyen illatuk van a fréziát tartalmazó illatszereknek?

Átöleli az érzékeket és frissen szedett virágból álló csokrot, boldogságérzetet, az első tavaszi virágok hangulatát idézi. Ilyen a frézia illata: finom és becserkészhetetlen. A parfümőröknek máig nem sikerült beazonosítaniuk a természetes illatútját, ezért szintetikus formában alkalmazzák. Jellegét tekintve egyébként frissítő, virágos, zöld, légies. Fás, fűszeres és púderes altónusokat kelt életre, máskor viszont citrusos és erdei gyümölcsös aromája van. Kristálytiszta, elegáns és nőies illat, amely eljátszadozik a képzelőerővel.

A frézia gyakran fordul elő gyöngyvirággal, bazsarózsával, magnóliával, és az illatkompozíciókban gyakorta lelhető fel a legkülönbözőbb gyümölcsök, pézsma és földies tónusok kíséretében, de más összetevőkkel kombinálva is megtalálható. A frézia ugyanis fantasztikus univerzális jelleget mutat, így szinte minden illatanyaggal társítható. A frézia ritkán sztárösszetevő, de ha mégis, az eredmény lenyűgöző. Válasszon kedvenc fréziát tartalmazó illatszert Ön is!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest