Bazsarózsa mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Bazsarózsa mint illatösszetevő

Gyönyörű színekben pompázó, előkelő virágok finom illata vonz magához. Nos, a bazsarózsát tartalmazó illatszerekre éppen ez jellemző. Friss virágillat, mely gyakran szül kíváncsiskodó kérdéseket az adott illatszer neve kapcsán. A bazsarózsa minden virágoskert éke, de a parfümőrök is kincsként tekintenek rá. Volt már hozzá szerencséje?

Hagyományok, gyógyhatás, megannyi szimbólum

A bazsarózsa csodás virág gazdag hagyományokkal, melyek az ókori Kínába vezetnek vissza. Már időszámításunk előtt jó pár évszázaddal, és még utána is sokáig a nemzet virágának tartották Kínában, ahol a hagyományos orvoslásban különböző problémákra használták, mint pl. a fejfájás, a gyomorpanaszok vagy az asztma. A helyiek a bazsarózsát a pozitív jellemjegyekkel kötik össze, mint a bátorság vagy a nemeslelkűség. 

Nem meglepő, hogy az évek során a bazsarózsa az egész világon elterjedt, és a legnépszerűbb virágok egyikeként volt jelen. Fantasztikusan hat virágcsokorba rendezve menyasszonyok kezében, akik úgy hiszik, a bazsarózsa a boldog házasság előjele. Egy biztos, a tartóssága kétségbevonhatatlan. Vágott virág formájában akár egy hétig is kitart. Ha pedig valaha úgy döntene, hogy bazsarózsát termeszt a kertjében, készüljön fel, hogy nagy valószínűséggel túléli Önt. Ha ugyanis megfelelően bánnak vele, a bazsarózsa akár 100 évig is díszítheti a kertet. 

Vajon milyen illatuk van a bazsarózsát tartalmazó illatszereknek?

A frissen szedett bazsarózsa illata képes betölteni egy egész szobát. Ha pedig éppen nincs szezonja, sokan illatszerekben vagy illatgyertyákban keresik meg. A bazsarózsa aromája ugyanis egyöntetűen elbűvölő. Friss, tiszta, felemelő virágos. Egyesek szerint rózsaillata van, mások citrusos altónusokat vélnek benne felfedezni, de vannak, akik édeskésnek vagy enyhén fűszeresnek tartják. 

A parfümőrök szívesen keverik egyéb virágaromákkal, köztük leginkább rózsával. Más bevált aromakombinációk pedig például gyümölcsökkel, fűszerekkel és pézsmával jönnek létre. Végeredményben különleges női illatnak tekinthető, amely képes nem egy kifinomult orrot lenyűgözni. Válasszon Ön is egy bazsarózsát tartalmazó illatszert!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest