Ámbra mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Ámbra mint illatösszetevő

Akárcsak egy puha takaró vagy egy kasmírkardigán, sokak szerint olyan melegséggel tölt el az ámbra illata. Nem is meglepő, hogy a tónusai a legjobb téli parfümökben szerepelnek. Az ámbrás illatszerek nagy illatcsaládba tartoznak. Fantasztikus energia jellemzi őket, ami érzéki csábításként hat, ugyanakkor a régi korok bölcssségét idézi. Az ámbrás illatok általános népszerűségnek örvendenek, ám sokan nem is sejtik, miből származik. Fejtsük hát meg együtt az ámbra titkát!

Az ámbra titokzatos aromája

Az ámbrás illatok megihletője az ámbra vagy a borostyánkő. Ősi erdei fenyő megkövesedett gyantája, mely évmilliók során vette fel a mai formáját. Az ékszerészek is szívesen építik be alkotásaikba, főleg a csodás aranyszínű és lenyűgöző fényvisszaverődő jellegének köszönhetően. Az ámbrát tartalmazó illatszerek pedig éppen ilyen hatást kell, hogy elérjenek – napfényjárta, aranyban pompázó, melengető. A borostyánkőből azonban a legnagyobb igyekezet ellenére sem lehet illatesszenciát nyerni. Mégis hogyan lesz így ámbra az illatszerekben?

Ma a parfümőröknek 3 lehetőségük van. Egyrészt, az ámbrás akkordok egyes illatösszetevők kombinálásával hozhatóak létre. Ez leggyakrabban a vanília, a benzoe gyanta, a labdanum, a pézsma és olykor a tonkabab. Egy másik megoldás a kissé borsos árú ambergris hozzáadása az illatpiramishoz. Bármilyen furcsán is hangzik, az ambergris (vagy más néven valódi ámbra) az ámbráscet emésztőrendszerében keletkezik, amit az állat időnként felöklendez és kiválaszt. Az így kapott anyag évekig úszik a tenger felszínén, míg aztán egy szerencsés megtalálja a tengerparton. Az összetevő magas árára való tekintettel azonban csak a legnevesebb luxusillatokban fordul elő. A harmadik opció pedig az ámbra szintetikus előállítása, és éppen ezzel a céllal jött létre például az ambroxan vegyülete. 

Milyen illatuk van az ámbrát tartalmazó illatszereknek?

Az ámbrát tartalmazó illatok velejárója a már említett melegség és számos altónus. Az egyes aromák jellege a használt összetevőktől függ. Végeredményben lehet édes, púderes, fás, fűszeres, mézes, ám mindenesetre érzéki és erotizáló. Az ámbrás tónusok ugyanakkor képesek fantasztikusan kiemelni a többi összetevőt is, tartósabbá teszik az illathatást és az egész aromaegyüttesnek mélységet kölcsönöznek.

A meleg ámbrás illatok ideálisak a hűvösebb évszakokban. Elég hozzáadni legalább egy frissítő összetevőt, mint a citrusfélék, és az ámbra tökéletes tavaszi és nyári illattá válik. A citrusféléken kívül az ámbra nagyon jó kombinációt alkot a vetiverrel, szantálfával és tölgyfamohával. A fűszerek közül a fahéj, az ánizs és a kardamom illik hozzá, ami pedig nélkülözhetetlen, a legkülönbözőbb virágaromák. Válasszon ámbrát tartalmazó illatot Ön is!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest