Vásároljon Matrix termékeket 7 700 Ft-ért, és tegyen szert ajándékra!

Alma mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Alma mint illatösszetevő

Nem sok olyan gyümölcs van, amely annyira közkedvelt (és közismert), mint az alma. Az almafa gömbölyű termését talán az egész világon ismerik, és akár hiszi, akár nem, a gyümölcsösökben világszerte több mint 7000 fajtája található meg. Az alma a sütemények, koktélok kedvelt hozzávalója, de önmagában is finom, nem beszélve a kellemes illatáról, aminek köszönhetően a parfümőrök gyakran alkalmazzák munkájuk során. Főleg népszerű gyümölcsös-virágos illatkompozíciókban kap szerepet, és a csillaga egyre csak ragyogóbb.

De miért is olyan vonzó a (tiltott) alma?

Honnan is ered a mondás, hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb? Véletlenül nem a tudás fájával függ össze, amely nagyon vonzotta Évát, és végül nem is tudott ellenállni neki? Az lenne az az alma, mely miatt Ádám és Éva kiűzetett a paradicsomból? Kezünket a szívünkre, vajon más ellenállt volna a fényes, zamatos, könnyű gyümölcsillatot árasztó almának? 

Az alma illata általában az egész életünket végigkíséri, és számos gyermekkori emléket idéz. Rendszerint az első gyümölcs, amit az ember megkóstol. Szinte minden bébiételben megtalálható, és biztosan mindenkinek ismerős a nagymama legendás almás rétese. Az emberek imádják az alma illatát gyertyákban, hajápolókban, illetve édességekben. Az alma mint illatösszetevő már a középkor idején, az arab luxusparfümök korában is népszerű volt.

Vajon milyen illatuk van az almát tartalmazó illatszereknek?

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Akárcsak az ízük, az illatuk is más-más az egyes almafajtáknak. Az almát tartalmazó illatszerek lehetnek édeskések és lédúsak, mások pedig frissítőek és kissé savanykásak. A könnyed gyümölcsaroma energiával tölt fel, ami ellenállhatatlanná teszi ezt a modern és veszélyesen vonzó összetevőt. Sok gyümölcsös aromától eltérően az alma illata azonnal felismerhető egy-egy összetételben.

Az alma azonban nem volt mindig az illatkompozíciók kedvelt összetevője, ám manapság már számos jól sikerüt illatszerben fő komponensként szerepel. Az almát tartalmazó illatszerek elsősorban nappalra ajánlottak, főleg a melegebb időszakban jelenik meg tökéletes kiegészítőként a forró nyári napokon. Na de mihez illik még az alma? Az illatszerekben leggyakrabban fahéjjal és vaníliával, cédrusfával, ambergrisszel, rózsaborssal, citrommal és egyéb gyümölcsös tónusokkal társítják. Válasszon Ön is egy almát tartalmazó illatszert, amely kellemesebbé teszi minden napját!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest