Vetiver mint illatösszetevő

Paraméterek pontosítása
Kategória módosítása
Rendezési szempont:
Rendezés:
Rendezés:

A termékválasztékról Vetiver mint illatösszetevő

Lehet, hogy a vetiver per pillanat nem sokat mond Önnek, ám valószínűleg az ellenkezője fedi a valóságot. Egyike ugyanis azoknak az összetevőknek, amelyeket nagy valószínűséggel milliószor érzett az élete folyamán, csak éppen nem tudta besorolni, megnevezni. A vetivert tartalmazó illatszerek rendkívül közkedveltek az illatok világában. A jellegzetes aroma leginkább férfi illatokba kerül, de mára már női illatszerekben is előfördul. Tekintettel arra, hogy a vetiverolaj ára elég borsos, inkább csak a luxusillatokban fordul elő. Gyakran érezhető niche parfümökbe szippantva is.

A szuperképességű vetivergyökér

A vetiver egy nem túl feltűnő fűféle, melynek gazdagsága a föld alatt található. Erőteljes illata ugyanis a  trópusi növény gyökereiben lakozik. Mivel nincs mód az illatanyag mesterséges előállítására, a vetiverolaj a drágább illatösszetevők közé tartozik.

Az aromaterápiában a vetiver már az antik korban is ismert volt, mégpedig mint a nyugalom olaja. Ezt a jelzőt az ókori Indiában kapta, mert élénkítő hatással volt a kimerült elmére, enyhítette a feszültséget, a szorongást és javította az alvást. A nyugati világban viszonylag későn jelent meg. Európában a 19. században mutatkozott be, az első ismert vetivert tartalmazó illatszerekre pedig még egy évszázadot kellett várni.

Milyen illatúak a vetivert tartalmazó illatszerek?

A vetivert tartalmazó illatszerek lenyűgözőek és elegánsak. Az erőteljes fás-füstös illat földies és orientális altónusokat szabadít fel, mélységet adva az illatnak és fokozva a hatásának a tartósságát. Maga az aroma rendkívül férfias jellegű, ám a parfümőrök képesek női illatokba is belecsempészni, ami azokat szofisztikált kicsengésűvé teszi. 

A vetivert tartalmazó illatszerek megfelelőek nappali és esti viselésre egyaránt, az adott illatpiramis függvényében. Közkedvelt friss citrusfélékkel, ciprusos tónusokkal kombinálva. A vetiver remek aromahatást képez tölgyfamohával és pacsulival. Az összetételekben gyakran fordul elő vaníliával, szantálfával, borssal, bőrrel és egyes virágos tónusokkal, mint a rózsa a vagy a tubarózsa. Válasszon egy kedvenc vetiveres illatot Ön is!

Szállítás:
Fizetés:
Tanúsítványok:
Made with by PragueBest